Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2012 22:20 - Новото начало след поредния край
Автор: vaskoblue Категория: Хоби   
Прочетен: 827 Коментари: 0 Гласове:
1



                                               Новото начало след поредния край                                             

 Времето си мина и ние лека-полека го докарахме до днешния ден,  който предшества утрешния, за който много хора твърдят, че ще се случи нещо.

 Всяко нещо си има позитиви и негативи и силно зависи от гледната точка. В този ред на мисли, утрешният ден за някои може да бъде хубав, за други – лош. Ако ще ни се затрива планетата, самоубийците и умопомрачените сектанти ще ликуват. Хората, които обичат живота и Земята ще страдат и ако е вярно, че мислите ни отекват във Вселената, би трябвало да надделее градивната енергия и Земята да оцелее.

 Според мен безспорно е, че повечето живи същества на тази планета имат желание за живот и изпитват топли чувства към него. Така че доста малко вероятно е утрешният ден да ни е последен. Клони към нула тази вероятност. А и да се случи нещо подобно в крайна сметка, ние сме толкова нищожни, че нищо не можем да направим, освен да целунем човека до себе си и да кажем, че го обичаме, поне като се свършва, да е приятно.

 Хайде, ако бяхме построили поне един качествен космически кораб, да се тюхкаме защо не си купихме билет от предварителна разпродажба, ами то строим едни въшки и то не всички народи, ами две-три държави. Всички други нации сме унесени в битовите си проблеми и оцеляването тук на Земята, където условията са идеални.

 Особено пък ние българите, неповторима природа, плодородна земя, много и чиста вода, море, планини. Имаме си всичко, но сме най-бедните е ЕС, защото нямаме пари. Какво всъщност ще са парите, скъпи сънародници, когато годната за живеене земя се свие с 50%, както казват някои пророци?  Хартийки, илюзия, оценка на труда или оценка на силата? Има хора, които твърдят, че светът няма да може да съществува без парите и че те са двигателят, който ни движи напред, мотивацията за еволюция и развитие. Моето лично мнение е, както казваше едната ми баба, парите са средство. И е права, според мен те са средство, а не мотив. Когато станат мотив, човек се покварява и забравя къде е роден и кои са допринесли за това. Колкото повече хората се увличат в любовта към парите, толкова повече се отдалечават от човешката си същност и губят връзка с природата. Естествено това не означава, че парите са зло, ако хората ги уважават и имат нужното доверие в тях, те вършат своята работа.

 Важното е какво ще стане, когато се случи парадът на планетите. Някои казват, щяло да стане страшно, въпреки че парад на планетите може да се наблюдава всяка година, а от този тип, който ни очаква – на приблизително 50 г. Да де, обаче Слънцето щяло да се изравни с центъра на галактиката ни и оттам така чутовно ще изригне към нас и останалите планети, че ще ни потопи в радиация. На мен ми е чудно как точно Слънцето ще застане в центъра на галактиката, предвид че се движи в орбита на около 25 хил. светлинни години от нея. Може би астрономите трябва да кажат, но те мълчат и как няма да мълчат, като са непрекъснато унижавани от правителствената ни политика и живеят със стандарта на клошари, а на всичкото отгоре и биват подигравани от нашия премиер родолюбец, който непрекъснато се жертва в името на народа.

 Невиждана до сега комета щяла да ни изненада изотзад и да се вреже в Земята като предизвика зловещи катаклизми. Само че, ако има комета, която да се е насочила към Земята, щяхме да можем да я видим с любителски телескоп и от НАСА нямаше как да скрият поредната секретна информация. За сметка на това ще може да се наблюдава метеорният поток Урсиди, който бил много красив и безобиден.

 И все пак странно е колко много се говори на тази тема, колко много хора от различни места, вярващи, езотерици, учени от различни държави се обединяват около тезата, че някакво събитие е твърде възможно и всеки един от тях напъва въображението си, за да се опита да си го представи и впоследствие – опише. За разлика от предишните фалшиви сигнали,  които бяха основно разпространявани от различни секти, около този се е консолидирал бая народ.

 Квантов преход, всичко старо ще бъде изхвърлено и човекът ще се прероди, както гъсеницата се преражда в пеперуда, ще заспи и ще се събуди чисто нов, само не е ясно ще трябва ли да напуска кожата си, както пеперудите, и толкова ли ще е трудно. Ако се случи нещо подобно и успеем да разрушим пашкулите си, препоръчвам моментален тест за летене – излизате ходом на открито, затичвате се с пълна сила в кръг, отскачате и се стремите да не уцелите земята. Ако успеете за поне 10 секунди, значи летите и можете да се отправите към хоризонта.

 Ако се случи нещо, което да ни стимулира работата на мозъка и започнем да мислим на друга скорост, по-скоро ми се струва, че ще е приятно и полезно, но едва ли… някак като детска приказка ми звучи, а всички разбрахме, че дядо Мраз е фалшив.

 Много по-вероятно е, ако се случи нещо, то да не е особено приятно. Ако около 10,00 ч. сутринта на 21-ви започне някакво странно слънчево затъмнение, за което никой нищо не каза по медиите, ви гарантирам, че това ще е знак за започващия не особено приятен сценарий. Ако пък и тока вземе да спре, можете да бъдете сигурни, че нещото се случва и за този момент единственото, което бих посъветвал всеки човек е – БЕЗ ПАНИКА! Ако и телефоните ви спрат да функционират и ви боли глава… е значи наистина Слънцето ни е ударило зловещо с изригването си, което се очаква да достигне своя максимум точно на тази дата.

 В един такъв момент колкото и съзнанието ни да знае, че не трябва да се панира, ще е трудно, защото страхът ще започне своя подмолен поход към сърцето ви с крайната цел напълно да го ликвидира. Затова, ако си обичате сърцето, му дайте максимален отпор. Би могла да ви помогне мисъл за човека, когото обичате, още по-добре за хора, които обичате. Ако не обичате никого, то в този момент сте напълно загубен, а и врачките нали това казаха, че не било край на света, ами пречистване на планетата от хора, дето не могат да обичат.

 Дали пък цялата истерия около тази дата не е самото нещо, което трябва да се случи. Да има напрежение, параноиците да се изпокрият в бункери и подземия и всички, които посрещнем новия ден, да започнем да ценим повече живота и планетата си, да се хвалим един на друг как сме преживяли поредния край на света и оценим светлите празници по достойнство, а не като поредните почивни дни.

 В крайна сметка се надявам цялата тази мания да се окаже маркетингов трик, измислен в САЩ, и всичко да мине по мед и масло. Слънцето да си изгрее, да си го видим, да му се порадваме, да ни постопли и да си залезе, да дойде вечер, да свърши работната седмица, да си отдъхнем, да се зарадваме на живота и да прегърнем човека до нас.  Нека има празници за всички!

  

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vaskoblue
Категория: Хоби
Прочетен: 35161
Постинги: 9
Коментари: 0
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930